Wadlopen met Wim Spijk

Ontdek het Wad!


Laatste Nieuws.

Reserveren terugreis wadlopers per 01-01-2024. (Ameland en Schiermonnikoog)

Vanwege het nieuwe reserveringssysteem van Wagenborgen passagiersdiensten (WPD) dient u vanaf 1 januari 2024 voor zowel de wadlooptochten naar Ameland(oversteek) als  Schiermonnikoog (Brakzand/Oversteek) zelf voor de terugreis te reserveren/boeken. Deze terugreisticket is online te boeken maar ook verkrijgbaar bij de betaalzuilen in de vertrekhal van Ameland en Schiermonnikoog. (informatie op  www.wpd.nl). Indien u als wadloper zekerheid wil voor een retourticket is het advies om deze alvast online te reserveren via www.wpd.nl.   

Bij de Ameland wadlooptocht, waarbij wij in de middag vertrekken en waarbij u in de avond weer mee terugvaart met een charterboot naar het vaste land (Holwerd) is geen reservering nodig. Mocht u bij deze tocht op een andere dag dan de wadloop-dag terug gaan met de regulier veerdienst, dan moet u wel reserveren/boeken (online) of een ticket kopen bij de betaalzuilen in de vertrekhal op Ameland.

WADLOOPPROGRAMMA 2024

Indien u geïnteresseerd bent, of u wilt alvast een reservering doen voor een wadlooptocht in 2023/2024, of u wilt zelf met uw familie, team of bedrijf een dag uitzoeken om te gaan zeilen/varen en wadlopen, neem dan gerust contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden om een tocht te plannen.

HERFST -WINTER -VOORJAARS WADLOOPTOCHTEN 2024

Deze wadlooptochten worden gehouden op Noordpolderzijl.

Voor de sportieve deelnemers staan er dit jaar 2 Ameland retour wadlooptochten van 25 km op het programma (op aanvraag)

Doorgaan/afgelasting wadlooptochten:

Bij het wadlopen zijn we natuurlijk afhankelijk van het weer en de waterstanden. De dag voorafgaand de wadlooptocht (18:00-19:00 uur) staat hier de laatste informatie of de tocht doorgaat of afgelast wordt. 


Info over de wadlooptochten via www.wadlopenmetwimspijk.nl.

NIEUW IN 2024:

  • Droogvaltochten: datums en prijs op aanvraag.
  • Zwerftochten voor scholen op Noordpolderzijl. Datum en prijs op aanvraag.
  • Zwerftochten vanaf Ameland en Schiermonnikoog. Datums en prijs op aanvraag.
  • Retourtochten Schiermonnikoog (Brakzand). Zie ook maatwerk. Datums en prijs op aanvraag.
  • Wadlopen Engelsmanplaat/het Rif en doorvaren/afzetten naar/op Schiermonnikoog (veerdam). datums en prijs op aanvraag.
  • Een vrijgezellenfeestje opluisteren met een wadlooptocht ? vraag naar de mogelijkheden.
  • Een eigen arrangement samenstellen


Vanaf 01-01-2024 is de wadlooptocht naar Engelsmanplaat/Het Rif te boeken. Een prachtige wandeling naar het vogelwachtershuisje “De Kalkman”. De start van de tocht is tussen Nes en Wierum waar men ook weer terugkomt.

Vanaf 01-01-2024 kun je ook natuur/educatieve tochten boeken. Ideaal geschikt voor scholen, verenigingen en bedrijven. Vraag naar de mogelijkheden.

Schoenen huren:

Voor de wadlooptocht op Noordpolderzijl zijn eventueel schoenen, (geen laarzen) maat 36 t/m 46 beschikbaar voor verhuur        (€ 7,50 per paar en indien nog beschikbaar). Graag maat/maten vermelden bij de aanvraag in de mail. Voor alle andere wadlooptochten telefonisch overleg.


Vertrekplaats wadlooptocht Ameland is per 01-01-2024 is onder de klok voorzijde terminal veerdam, Grandyk 2, 9151AE Holwerd.

Mocht u willen wadlopen op een datum die niet in het wadloopprogramma staat, neem dan  contact met ons op. info@wadlopenmetwimspijk.nl  mob.0611050505 of stuur een appje