Wadlopen met Wim Spijk

Ontdek het Wad!

Schiermonnikoog (oversteek) wadlooptocht

Deze wadlooptocht is onder de wadlopers “de oversteek” en is vanwege de zwaarte en lengte alleen te lopen indien men beschikt over een goede conditie en uithoudingsvermogen.

De tocht duurt ca 5,5 uur en heeft een lengte van 18 km. Vooral de kustdal (begin van de tocht) is zwaar vanwege het slik en diepe geulen met een sterke stroming. 

Het kan voorkomen dat men in de geul moet wachten dat het water is gezakt. Na de tweede geul (Lauwerswad) achter ons hebben gelaten vervolgen we ons tocht over redelijke ondergrond en komen met het doorwaden van nog enkele geulen aan bij de dijk op Schiermonnikoog waar we ons gaan omkleden en afhankelijk van de tijdstip van de wadlooptocht kunt u de rest van de dag het eiland zelf verkennen.  (u kunt eventueel uw verblijf op Schiermonnikoog verlengen en later terug varen).                                                                                                                                                                                                                            

LET OP:  Reservering terugreis-ticket per 1 januari 2024. Zie info op "Laatste nieuws"Schiermonnikoog (oversteek) wadlooptocht

Voor wie:

Voor een sportieve wadloper met een goede conditie

Zwaarte tocht:


Leeftijd:

14 jaar

Afstand:

18 km

Duur:

5 - 5,5 uur

Vertrek/Verzamelen

Parkeerplaats voor restaurant Schierzicht te Lauwersoog en vervolgens carpoolen naar de start bij de dijk boven Kloosterburen.

Locatie:

Haven Lauwersoog.

Prijs

€ 55,- p.p.  (bij een volle groep van 12 deelnemers )

 

Alle Tochten