Wadlopen met Wim Spijk

Ontdek het Wad!

Ameland (oversteek) wadlooptocht


De wadlooptocht naar Ameland, met max. 12 deelnemers per groep, is een prachtige oversteek welke in ca 3.5 uur wordt gelopen en geschikt voor een sportieve deelnemer. Men dient voor deze uitdagende oversteek over een gezonde, goede conditie beschikken. Leeftijd voor de oversteek naar Ameland is 14 jaar en mensen met overgewicht wordt ontraden om deze tocht te lopen.

Met name het begin van de tocht (1.2 km), in de kustdal, ligt een pittig stuk slik. Na ongeveer 1 uur te hebben gelopen en de eerste geul te hebben doorwaad, verloopt de tocht verder over zanderige ondergrond. 

Na aankomst op Ameland (het Oerd met uitzicht over de Waddenzee) gaan we het eiland oversteken naar de Noordzeestrand waar vervoer klaarstaat die ons naar strand Buren/Nes brengt. Afhankelijk van de tijdstip van de wadlooptocht kunt u de rest van de dag het eiland zelf verkennen. (u kunt eventueel uw verblijf op Ameland verlengen en later terug varen).

Voor de sportieve deelnemers staan er dit jaar 2 Ameland retour wadlooptochten van 25 km op het programma (op aanvraag)

                    LET OP:  Reservering terugreis-ticket per 1 januari 2024. Zie info op "Laatste nieuws"

De oversteken naar Ameland waarvan we in de avond met een extra charterboot terugvaren hebben een toeslag.  Graag bij uw aanmelding/boeking aangeven indien u hiervan gebruik wilt maken.

Aanmelding van uw tocht kan via contactpagina.

 Ameland (oversteek) wadlooptocht

Voor wie:

Ideale tocht voor een sportieve (fitte)wadloper met een goede conditie

Zwaarte Tocht:


Leeftijd:

Vanaf 14 jaar

Afstand:

10 km

Duur:

3 - 3,5 uur

Vertrek/Verzamelen 

Parkeerplaats Holwerd Ameland Carpark of P1 op de veerdam te Holwerd

Locatie:

Grandyk 3 9151 AE Holwerd

Prijs

€ 45,- p.p. (bij een volle groep van 12 deelnemers. Inclusief strandvervoer.  Toeslag op middagtochten waarvan we met een charterboot in de avond op een vast tijdstip terugvaren.


Alle Tochten