HORSBORNZAND WADLOOPTOCHTEN

Horsbornzand wadlooptochten

Gelegen aan de Westereems en ten oosten van Rottumeroog ligt Horsbornzand. Een prachtige zandplaat in noord-oostelijk waddengebied en op slechts 3 kilometer van het Duitse eiland Borkum.
Horsbornzand ligt in een beschermd broedgebied en is alleen buiten het broedseizoen te betreden.
Het is mogelijk om dit gebied te bezoeken zowel in het Noordoosten als Zuidoosten. De Noordoost route heeft een lengte van circa 20 kilometer. Gezien de lengte en de zwaarte van deze tocht is een goede conditie vereist. Deze wadlooptocht van ruim 5-6 uur zal met een redelijk tempo gelopen moeten worden. Een tocht voor sportieve deelnemers.
Wel is het mogelijk om het Zuid-Oostelijk gebied te bezoeken met een diversiteit aan geulen en zandplaten en waar regelmatig zeehonden liggen. Deze tocht door en langs het Eemswadje is 10-15 kilometer en duurt ongeveer 4-5 uur. Het eerste halfuur is vrij slikkig maar dan loopt men over hard zand.

 Horsbornzand Zuid/Oost routeHorsbornzand Noord/Oost route
voor wie:Gezien de zwaarte van de tocht is een goede conditie vereistGezien de zwaarte van de tocht is een goede conditie vereist
Zwaarte tocht:
Leeftijd:vanaf 14 jaarVanaf 14 jaar
Afstand:10 - 15 km20 km
Duur:4 - 5 uur5 - 6 uur
Vertrek/verzamelen:Parkeerplaats Menkemaborg UithuizenParkeerplaats Menkemaborg Uithuizen
Adres:Menkemaweg 2, 9981 CV UithuizenMenkemaweg 2, 9981 CV Uithuizen
Prijs:€ 35.- ( Op aanvraag bij een volle groep van 12 deelnemers)€ 35.- ( Op aanvraag en bij een volle groep van 12 deelnemers)

“Het punt waar je de hand van de mens nog ziet naar de overgang van de natuur”